Eurodac – fabrica de masini automate pentru productie

Linie pentru sortat afine, cu camere video și software de analiză a culorilor

Linie pentru sortat afine, cu camere video și software de analiză a culorilor

Afinele sălbatice cresc doar în trei zone din lume. Una dintre ele este Munții Apuseni, unde Eurodac a livrat un sistem automat de sortat afine pentru unul dintre cei mai importanți procesatori ai acestor fructe din țara noastră – Emilian Funghi. Mașina separă afinele în funcție de gradul de coacere și elimină resturile, cum ar fi frunzele sau ramurile.

Echipamentul este compus din partea de alimentare, pregătire și sortarea propriu-zisă. Partea de alimentare a fost dimensionată și proiectată astfel încât să poată procesa două tone de afine pe oră și să le transporte fără să le deterioreze. Sistemul de transport este compus din cuve vibrante și benzi transportoare special concepute pentru produse înghețate.

Partea de pregătire preia de la sistemul de transport afinele și le răsfiră pe o bandă care are o viteză mare, astfel încât fiecare afină să poată fi inspectată individual. Sortatorul de afine conține 8 camere video care inspectează afinele și analizează culorile după un algoritm software. Dacă produsele conțin culori care corespund afinelor necoapte sau deteriorate, acestea sunt direcționate pe alte jgheaburi decât cele pe unde curg afinele conforme. Acest sistem a permis clientului să lucreze cu companii cu standarde înalte în ceea ce permite sortarea și, în plus, a permis scăderea costurilor legate de sortarea afinelor care până atunci era făcută manual.

Sortatoarele optice se pot folosi pentru toate produsele care se pot diferenția prin culoare și care au o masă mică, care atunci când trec prin sistem să nu se deterioreze. De exemplu, fructe – stafide, cătină, măceșe, cereale – grâu, orezu, semințe – migdale sau caju.

Contact rapid

Echipa noastra va sta la dispozitie la:

Telefon: 0722.450.863

Email: info@eurodac.ro

Acest site foloseste cookie-uri