Eurodac – fabrica de masini automate pentru productie

De patru ori mai puține deșeuri, cheltuieli de patru ori mai mici – cu compactorul realizat de Eurodac

De patru ori mai puține deșeuri, cheltuieli de patru ori mai mici – cu compactorul realizat de Eurodac

Gunoiul poate deveni o povară financiară pentru companii. Cu echipamentul pentru compactat deșeuri marca Eurodac, un dezvoltator imobiliar a reușit reducerea de patru ori a gunoiului menajer și industrial generat și implicit, reducerea costurilor legate de colectarea acestuia.

Eurodac a livrat un echipament cu alimentare automată a deșeurilor și cu pubele manipulate automat, cu capacitate de procesare de până la 8 metri cubi pe oră și o rată de compactare de 1:4. Inginerii noștri au studiat tipul de gunoi și modul în care acesta se deformează la presare și s-a decis modul de mărunțire al gunoiului, astfel încât elementele elastice din deșeu, care nu permiteau compactarea acestuia, să fie reduse.

O provocare a fost evitarea deformării pubelelor. Astfel, inginerii au conceput conveiorul care deplasează pubela astfel încât ridică pubela de pe rotile pentru a nu le deforma. Totodată, o altă problemă a ridicat reglarea sistemului de mărunțire, astfel încât să acționeze eficient și asupra sticlei, de exemplu, și asupra pet-urilor. Folosirea echipamentului este foarte simplă: operatorul plasează sacii pe un conveior care îi ridică și alimentează sistemul de mărunțire. Operatorul plasează pubela sub sistemul de mărunțire și când pubela se umple aceasta este preluată de un conveior care o introduce sub presă. Presa este acționată hidraulic și va presa numai când pubela va ajunge la o poziție bine determinată, centrată cu presa.

Opțional, se poate face integrarea echipamentului în fluxul de producție pentru clienții industriali care doresc ca deșeurile să fie preluate automat imediat după ieșirea din fluxul de producție. Compactorul Eurodac este o soluție pentru problema deșeurilor cu care România se confruntă. Potrivit ultimului raport Eurostat, generăm, din cauza sărăciei, cantitatea cea mai mică de deşeuri, reciclăm din ele doar 3%, nu avem planuri de management, iar depozitarea rămâne şi acum principala metodă de gestionarea a deşeurilor municipale.

Contact rapid

Echipa noastra va sta la dispozitie la:

Telefon: 0722.450.863

Email: info@eurodac.ro

Acest site foloseste cookie-uri